Tuesday, 1 August 2017

Cara Turunkan Kadar Kencing Manis Dalam Masa 2 Minggu

Penyakit kencing manis adalah satu penyakit dimana paras gula dalam darah adalah tinggi. Keadaan ini dipanggil hyperglisemia, iaitu glukosa tinggi dalam darah terutamanya selepas pesakit mengambil makanan. 



Terdapat dua jenis diabetes iaitu : 

1. Diabetes jenis pertama (I) - Pankreas, iaitu organ yang menghasilkan insulin ( hormon mengawal glukosa) gagal berfungsi 
  • Pesakit memerlukan insulan dari luar untuk pengawalan gula dalam darah 
2. Diabetes jenis kedua (II) - Badan mengalami kerintangan insulin, iaitu tisu badan kurang sensitif terhadap insulin menyebabkan penghasilan insulin berkurangan 
  • Pankreas masih menghasilkan insulin, tapi perlu dikawal pengambilan makanan, berat badan, senaman, dan ubatan. 

Jemput baca testimoni turnkan kadar bacaan kencing manis dalam masa 2 minggu.

[KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX]

Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni.

Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke rumah Cu. Lepas explain semua terus gerak pegi kerja sebab dah lambat. 2 minggu lepas tu Whatsapp Cu balik nak followup OK ke tak makan Vivix tapi 25/10 baru Cu reply. Hahaha.. 

Alhamdulillah terkejut dan bersyukurnya kencing manis Cu turun dari 20 kepada 10. Belum lagi tahap normal but its going there. Syukuuurrr sangat. Itu selepas sebotol Vivix. Bila sendiri dah rasa bagusnya Vivix ni, mesti akan repeat nak Vivix lagi. And yes, Cu repeat her second Vivix! Bila hantar Vivix kat Cu 27/10/2016, Cu pun nampak lebih sihat, muka lebih ceria. Cu kata badan pun rasa sedap sihat. Siap boleh kejar-kejar dengan angsa.


Sejak kebelakangan ni Cu ada masalah untuk bertutur dengan baik. Cu tak sihat and tend to lost her vocabulary at times. Tapi bila jumpa Cu hari tu dah lancar sikit. Lebih baik dari sebelum ni. Sebelum ni baca dan promote Vivix membantu meningkatkan fungsi otak. Tapi sekarang dah nampak sendiri dan semakin yakin dengan Vivix. Dengan izin Allah, what Vivix did worth the price!

Is it my eyes playing trick or she does look younger? 

Untuk belian produk secara online, klik gambar dibawah.  

pengedar shaklee bandar sri damansara

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 


pengedar shaklee damansara

Pengedar Shaklee Bandar Sri Damansara
FB Page : Vita World Shop  
HP : 0122570456
IG : nooramanie
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...