Thursday, 28 November 2013

Cara Vivix Melawan Penyakit Kronik


Resveratrol adalah sejenis polyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya. 

Tumbuhan yang menggunakan pestidid dan herbasid biasanya tiada atau kurang menghasilkan bahan ini kerana mereka dilindungi oleh racun perosak tersebut. 

Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, respberi dan kacang. 

Menurut American Cancer Institute, rasveratrol adalah penyakit antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, iaitu sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh. 

Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department Of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif. 

Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%. 

Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur-anggur jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan antitumos, termasuk menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan pekembangan saluran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim penyebar tumor. 

Menurut Department of Pathology, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes

Resveratrol juga terkenal sebagai ejen anti penuaan. Dalam kajian oleh Douglas Mental Health University Institute, McGill University, resveratrol melindungi kulit serta melambatkan kesan penuaan kulit dan lain-lain kesan penuaan pada kulit. 

Resveratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap "kolestrol baik" dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung

Masyarakat di Barat mengambil wain merah untuk mendapatkan sumber resveratrol, namun kajian terbaru menunjukkan kesan alkohol pada wain boleh memberi kesan kepada golongan tertentu. 

Jadi sebagai alternatif yang selamat dan halal, untuk resveratrol ini, Shaklee telah mengeluarkan produk yang sangat bagus, VIVIX yang mana : 
  • Satu sudu teh Vivix mengandungi resveratrol yang bersamaan dengan 100 gelas wain merah 
  • 2500 kajian yang diterbitkan terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam Vivix 
  • Vivix adalah 10 kali lebih hebat dari resveratrol semata-mata
Siapa yang patut mengambil Vivix 
  • Warga emas 
  • Mereka yang ada keturunan kanser 
  • Mereka yang menghidap diabetes jenis 1 
  • Mereka yang ingin menjaga kecantikan kulit 
  • Mereka yang tua sebelum masanya 
  • Mereka yang tiggi kolestrol dalam darah 
  • Mereka yang berisiko sakit jantung 
*** jangan ambil Vivix sekiranya anda sedang menjalani rawatan kimoterapi

Jadi, amalkanlah Vivix untuk tahap kesihatan yang unggul. 


Sumber

Untuk belian produk secara online, klik gambar dibawah.  

hilangkan stretch mark selepas bersalin

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

hilangkan stretch mark selepas bersalin

Pengedar Shaklee Bandar Sri Damansara

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...