Monday, 21 October 2013

Set Kesihatan Kanak-Kanak Shaklee

Entry kali ini fokus kpd ibu2.. Kenapa ibu2? Sebab ibu2 lebih prihatin terhadap pengambilan makanan, vitamin dan kesihatan anak2 terutama anak2 yg mudah dijangkiti penyakit melalui keadaan persekitaran. 

Bercerita mengenai cara pemakanan anak2, majoriti kanak2 sangat memilih dlm pengambilan makanan mereka. Sayur, buah, bijiran semua tolak tepi.. Cuba kalau coklat, gula2, aiskrim, sampai menangis kalau tak dapat.. betol x? Sometimes si ibu pening dah fikirkan idea macam mana nak kasi anak2 ambil makanan mengikut piramid makanan yg seimbang. 

Tidak kurang juga bagi kanak2 yg jenis bukan fussy dan picky eater. Walau bagaimanapun, pengambilan supplement tambahan juga penting utk anak yg bkn picky eater. Ini adakah kerana tidak semua zat asli dari makanan dapat diserap masuk terus ke dlm badan. 

Makanan tambahan itu perlu sebagai usaha utk terus membekalkan zat2 penting utk menyokong pembesaran dan kesihatan anak2 supaya lebih terpelihara. 

So, utk itu, saya nak kongsikan makanan tambahan utk kanak2 mengikut peringkat umur. 



Umur 1-3 tahun, Meal Shakes dan Omega guard 
Umur 4-12 tahun Meal Shakes, Omega Guard, Nutriferon, Vitalea for Children, Chewable Vitamin C
Umur 12 tahun dan ke atas, Nutriferon, Vitamin C, Vitamin E, Vitalea, B-Complex, Carotomax

544g utk 3-4 bulan


Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting 

Minuman berperisa vanila yg lazat dan disukai kanak2

Rendah lemak dan rendah glisemik 

Sumber protein dan kalsium 

Sesuai utk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur 

90caps utk 3 bulan 
Merupakan minyak ikan terbaik di dunia. Mengandungi satu rangkaian yg penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dll. EPA berfungsi menyihatkan jantung dans sendi manakala DHA penting utk pekembangan dan fungsi otak. 

90tabs utk 3 bulan
Membantu mengekalkan sistem pertahanan semulajadi tubuh badan 
Membantu kanak2 menjaga kesihatan gigi dan gusi. Penting bagi gigi dan gusi yg sihat untuk kanak2
Meningkatkan penyerapan zat besi dpd sumber bukan daging 


Set nutrisi ini memastikan anak2 menerima jumlah vitamin yg mencukupi utk memelihara kesihatan selular, fungsi organ utama yg normal dan pengeluaran tenaga yg mencukupi agar tubuh badan dapat mengekalkan kesihatan optimum.

Ia juga menguatkan lagi mekanisma pertahanan tubuh badan terhadap bakteria, virus dan kulat. Dengan kombinasi minyak ikan, b-complex dan antioksidan seperti Beta-Karatena, VitaminC, Vitamin E, serta selenium bagi membantu menguatkan lagi sistem imun tubuh badan dgn mengawal aktiviti radikal bebas yg merosakkan tubuh. 

Bagi anak2 yg kurang selera makan, mengalami sembelit, sering mengantuk juga sesuai utk mengambil set ini, Jangan sembarangan memberikan mereka makanan tambahan. Pastikan ianya dari sumber semulajadi, yg tidak memberikan kesan jangka panjang terhadap kesihatan mereka. 

Saya merupakan pengedar Shaklee di Bandar Sri Damansara. Untuk belian secara online, klik DISINI.

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

Untuk mendapatkan produk Shaklee, hubungi saya di talian berikut :

Your Trusted Healthy & Beauty Consultant

Shaklee ID : 1003214 
E-mail : vitaworldshop@gmail.com 
FB Page : Vita World Shop 
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 012-2570456
Instagram : @vitaworldshop1

Friday, 18 October 2013

Set Kecantikan Shaklee - Kecantikan Luaran dan Dalaman

Lumrah wanita inginkan kulit cantik, anjal, gebu, lembut, aset2 kekal mantap dan xkendur2 walaupun da beranak ramai.. Of course confuse kn nk decide which product yg nk pilih, yg berkesan supaya nanti duit tak melayang, kesan pulak ntah kemana2.. So, utk ibu2 yg risaukan pasal kecantikan yg semakin pudar dr wajah, aset2 yg semakin kendur dan jatuh, remaja2 yg xkeruan dengan jerawat yg tumbuh dgn subur dan jayanya, Shaklee ada menyediakan beberapa cadangan set kecantikan kulit utk mengembalikan keindahan wajah dari dalam dan luaran. 


Sebelum kita tengok set kecantikan Shaklee yg bersesuaian dgn keadaan kulit anda, saya nak kongsikan sedikit beberapa panduan utk mendapatkan kulit yg cantik dan berseri. :) 
  1. Minum sekurang2nya 8 gelas air putih setiap hari 
  2. Lengkapkan diri dgn pengambilan vitamin bg memelihara kulit dan badan dalaman dan luaran 
  3. Mengamalkan pengambilan Vitamin C dgn bioflavonoids membantu menjadikan kulit lebih cerah dan menyekat pembentukan pigmentasi 
  4. Vitamin E yg secukupnya akan membantu melewatkan penuaan, mengurangkan kedutan dan bintik penuaan 
  5. Vitamin B Complex juga penting bagi menangani stress dan membantu menjadikan kulit wajah berserI
  6. Asid lemak Omega 3 dan 6 mengawal lembapan kulit 
  7. Asid Amino L-Cystein memberikan kulit yg sihat, muda dan anjal 
  8. Pengambilan Zinc yg cukup pula akan membaikpulih kulit dan sel2 yg rosak. 

So now, jom tgk set2 kecantikan kulit yg disediakan oleh Shaklee for u guys.. 


Set D Shaklee 


Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit 
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit 
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu 
  • Menjaga kelembapan kulit 
  • Menghapuskan radikal bebas yg merosakkan sel 
  • Memperbaiki parut  
  • Mengurangkan jerawat 
  • Memulihkan tekstur kulit 
  • Memberikan tona muka yg sekata 
  • Mengurangkan kedut dan garis halus 
Peranan  Vitamin C dalam kecantikan kulit 
  • Sebagai antioksidan kuat yg melindungi kulit dpd pencemaran udara dan sebagainya 
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit 
  • Mencerahkan kulit 
  • Membentuk kolagen 
  • Menghilangkan jeragat 
  • Merawat kulit kasar dan kering 
Peranan Vitamin B-Complex dalam kecantikan kulit 
  • Sebagai pelembap 
  • Mencegah pigmentasi 
  • Melambatkan tanda penuaan 
  • Mengubati jerawat 
  • Menaikkan seri wajah (glowing)
  • Anti-stress (stress punca jerawat naik) 
  • Melancarkan peredaran darah 
Kombinasi Vitamin E, Vitamin C, dan Vitamin B-Complex 
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis2 halus 
  • Mencegah penuaan 
  • Menjadikan kulit levih anjal dan tegang 
  • Mencerahkan kulit 
  • Menjaga kulit dari sinaran UV 
  • Mengurangkan parut jerawat 
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya 
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah da kemerahan 
  • Menjadikan wajah lebih berseri 
Set D Shaklee dengan Extra Protein 


Set Kecantikan untuk Kulit Berjerawat 


Cadangan Supplement Tambahan untuk Kecantikan 


Shaklee Collagen  Powder


Penggunaan Shaklee dalam masa 5 hari sudah terbukti berkesan. Walau bagaimanapun, ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Shaklee Collagen Powder selama 8 minggu secara konsisten akan menghasilkan wajah yang cantik, anjal dan berseri. 


Set D Shaklee antara set yg paling laris. Harga yg mampu milik, produk yg berkesan dan selamat adalah sebab kenapa Set D Shaklee menjadi set pilihan yg pling laris antara yg terlaris. Yang penting dgn Shaklee, bukan sahaja cantik dr luaran, malah dari segi dalaman juga. Sebab Shaklee adalah semulajadi utk membaiki dan mengekalkan kesihatan dalaman, barulah kecantikan luaran akan terserlah.. hebat kn.. 

DR Masrsha Gordon, Timbalan Presiden di Jabatan Dermatology Mount Sinai School of Medicice berkata, "Sekiranya ada krim yg dapat memberikan kesan yg sama seperti prosedur perubatan (cepat dan berkesan), kemungkinan ia adalah DADAH, dan bukannya BAHAN KECANTIKAN". 

So, cadangan saya, pilihlah produk yg betul2 memberikan kesan yg positif seperti yg diharapkan, bukannya mendatangkan kesan buruk utk jangka masa pendek mahupun jangka masa panjang. Pilih yg selamat, berkesan dan semulajadi. 

Saya merupakan pengedar Shaklee di Bandar Sri Damansara. Untuk belian secara online, klik DISINI.

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

Untuk mendapatkan produk Shaklee, hubungi saya di talian berikut :

Your Trusted Healthy & Beauty Consultant

Shaklee ID : 1003214 
E-mail : vitaworldshop@gmail.com 
FB Page : Vita World Shop 
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 012-2570456
Instagram : @vitaworldshop1

Monday, 14 October 2013

Set Kesihatan Lelaki Shaklee

Lelaki tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi. 

Ada di antara meraka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30-an yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam kehidupan mereka seperti : 
  • Mati Pucuk 
  • Pembesaran prostat 
  • Kelesuan 
  • Kurang tenaga dan stamin 
Set Men's Vital Health Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki. 



Omega Guard 
  • Mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA dll
  • Membantu dlm mengurangkan ridiko penyakit jantung 
  • Memelihara kesihatan otak, penglihatan serta fungsi2 sendi 
Maklumat lanjut mengenai Omega Guard sila klik disini

Zinc Complex 
  • Membantu meningkatkan kualiti sperma 
  • Membantu dalam mengoptimumkan fungsi kalenjar prostat 
  • Membantu dalam mengurangkan potensi mendapat kanser prostat atau pembesaran prostat 
  • Meningkatkan paras testoteron untuk kehidupan seksual yg baik 
  • Mencegah masalah mati pucuk 
  • Mengelakkan masalah keguguran rambut 
Maklumat lanjut mengenai Zinc Complex sila klik disini

Vitamin-E
  • Dapat menghasilkan sperma yg lebih banyak 
  • Dapat membaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma 
  • Meningkatkan paras testosteron di dalam badan
Maklumat lanjut mengenai Vitamin-E sila klik disini

Set Men's Vital Health Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki. Antara kebaikan set ini ialah : 
  • Memelihara kesihatan prostat 
  • Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan 
  • Memelihara jantung yg sihat 
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal 
  • Mengawal tahap kolestrol yg sihat
Saya merupakan pengedar Shaklee di Bandar Sri Damansara. Untuk belian secara online, klik DISINI.

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

Untuk mendapatkan produk Shaklee, hubungi saya di talian berikut :

Your Trusted Healthy & Beauty Consultant

Shaklee ID : 1003214 
E-mail : vitaworldshop@gmail.com 
FB Page : Vita World Shop 
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 012-2570456
Instagram : @vitaworldshop1

Sunday, 13 October 2013

Set Kesihatan Wanita - Sihat, Cantik, Subur

Kerana Dirimu Begitu Berharga :) 

Set kesihatan wanita shaklee boleh digunaakan untuk semua peringkat umur sama ada telah berkahwin, belum berkahwin dan juga sesuai untuk warga emas untuk melindungi dan menjaga kesihatan wnaita dari dalaman dan luaran. 

Wanita terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupan seperti : 
  • Akil baligh 
  • Pra-kehamilan 
  • Kehamilan 
  • Pra-monopos 
  • Selepas monopos 
Oleh itu, Shaklee menawarkan produk yang hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupan. 



GLA Complex
Berfungsi untuk menstabilkan hormon2 kewanitaan dan memberikan keselesaan bagi menempuh hari2 sbg seorang isteri, ibu dan juga remaja yg semakin mencabar. Membantu mengekalkan kecantikan dan juga melambatkan proses penuaan. 

Maklumat lanjut mengenai GLA klik disini

Ostematrix
Mengandungi kalsium yg tinggi bg keperluan tulang, gigi dan rambut wanita. Wanita yg kurang minum susu atau tidak mnyukai susu boleh gantikan dgn ostematrix. Terutama bagi wanita yg telah berumahtangga dan memiliki cahayamata memerlukan tulang yang kuat dan juga untuk memelihara kesihatan yg baik. Ostematrix mampu membekalkan keperluan kalsium untuk tubuh anda. 

Maklumat lanjut mengenai ostematrix sila klik disini

Omega Guard 
Omega Guard bertindak mengawal keseluruhan sistem tubuh badan. Mengawal tekanan darah, paras gula dalam darah, kesihatan jantung, perkembangan otak dan juga kesihatan mata dan juga sebagai pembakar lemak kepada yg ingin mengurangkan berat badan. 

Maklumat lanjut mengenai Omega Guard sila klik disini

Kebaikan Set Kesihatan Wanita Shaklee ini ialah: 
  • Membantu melegakan simptom senggugut dan monopos 
  • Menggalakkan kulit yang cantik 
  • Menggalakkan tulang yang kuat 
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung 
  • Melegakan sakit-sakit sendi 
Saya merupakan pengedar Shaklee di Bandar Sri Damansara. Untuk belian secara online, klik DISINI.

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

Untuk mendapatkan produk Shaklee, hubungi saya di talian berikut :

Your Trusted Healthy & Beauty Consultant

Shaklee ID : 1003214 
E-mail : vitaworldshop@gmail.com 
FB Page : Vita World Shop 
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 012-2570456
Instagram : @vitaworldshop1

Friday, 11 October 2013

Set Kesuburan Shaklee

Some info utk pasangan yg sdg menantikan kehadiran cahayamata.. ;) 
4 Punca Masalah Kesuburan Dalam Kalangan Suami Isteri 

1. Masalah OVULASI (30% penyumbang kpd ketidaksuburan)
- PCOS -> hormon wanita xseimbang 
- Masalah pada rahim (Fibroid pd rahim)
- Gangguan pada telur - hormon yg tidak seimbang boleh menyebabkan seseorang wanita menghadapi telur yg tidak matang dan telur yg lemah 
- Umur wanita - hampir menopous

2. Masalah Tiub Fallapio (Hampir 25% penyumbang ketidaksuburan) 
- Tiub fallapio tersumbat - kebanyakan tiub fallapion yang telah rosak ini berlaku akibat telah dijangkiti kuman (mungkin telah berlaku sekian lama)
- Endometriosis - Endometriosis berlaku apabila endometrium (tisu dr selaput dlm rahim) berkembang dan tumbuh di luar rahim 

3. Masalah Sperma (Hampir 25% penyumbang ketidaksuburan) 
- Sperma tidak cukup - tidak dapat menghasilkan sperma yg normal, sperma yg bergerak bebas secara dgn mencukupi 
- Sperma tidak matang
- Sperma tidak aktif - gangguan dlm mobiliti sperma 

4. Punca yg Tidak Diketahui (Hampir 15% penyumbang ketidaksuburan) 
- Apabila semua pemeriksaan dan ikhtiar telah dibuat tetapi masih tidak berjaya untuk hamil 

 Punca-punca yg perlu dititikberatkan

1. Keletihan - kerap rasa letih dan lesu mungkin menyebabkan badan kurang produktif 
2. Hormon tak stabil, perios tidak teratur 
3. Masalah keputihan yg serius 
4. Suami yg perokok 
5. Berat badan berlebihan bagi suami dan isteri 
6. Banyak ambil pemakanan kurang sihat seperti fast food, junk foot dan soft drink
7. Asyik fikirkan anak semasa bersama - menyebabkan stress so tak payah fikir sgt dan enjoy the moment bersama pasangan tanpa fikir apa2.

# Kemungkinan juga punca di atas ini berlaku disebabkan masalah kegemukan dikalangan wanita dan lelaki yg mengganggu kesuburan. 

Jom tengok set2 kesuburan yang mengikut budget anda.. 

Menurut kajian yang dibuat oleh Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh dinaikkan dgn pengambilan Multivitamin & Multimineral. So, jom tgk supplement Shaklee mana yg boleh membantu anda. ;)

Set kesuburan Shaklee utk wanita mengandungi Vitalea, B-Complex, Vita-C, Alfalfa dan Gla Complex. Manakala utk lelaki mengandungi Vitalea, B-Complex, Vita-C, Zinc Complex dan Vita-E. 

✎ B-Complex 
Paling penting utk elak kemurungan (anti-stress) & menstabil hormon. Uniknya vitamin B-Complex Shaklee krn ianya turut mengandungi Folic Acid dan Biotin yg sgt penting utk pembentukan darah dan kestabilan hormon dan diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida.

 Vitalea 
Utk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan. Uniknya Vitalea @ multivitamin Shaklee krn ianya mengandungi iron formula yg sgt penting bg tubuh. Penting utk suami isteri yg sibuk bekerja dan kurang menjaga tentang pengambilan makanan. 



✎ Alfalfa 

Diamalkan oleh wanita terutama bagi mereka yg rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid tidak teratur atau senggugut / sakit pinggang yg melampau tatkala didatangi haid (dicadangkan mkn alfalfa bersama kalsium ostematrix). Turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah). Ada juga sesetengah sumber yg mengaitkan Alfalfa membantu dlm masalah PCOS.


✎ GLA Complex 
Diamalkan oleh wanita, terutama yg menghadapi masalah hadi tidak teratur. Gamma Linolenic Acis (GLA) membantu wanita menghasilkan cecair serviks yg subur dan berkualiti yg juga dikenali sbg "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sgt subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sgt2 senang membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio dan terus ke ovum. Tmabahan, cecair serviks yg sgt subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam tiub fallopio, yg mana akan membantu ptoses persenyawaan walaupun tidak melakukan hubungan seksual semasa isteri sdg subur (waktu ovulasi).

ESP (Soy Protein)
Protein ialah makanan asas kpd sel. Sel yg sihat akan memudahkan proses yg berkaitan persenyawaan perlekatan telur dll. Protein juga membantu menyihatkan ovum dan sperma.

 Vitamin-C
Membantu proses sintesis hormon2 kritikal yg berkaitan dgn seks dan kesubutan spt androgen, estrogen & progestron. Suami yg meroko memerlukan lebih vitamin C utk membantu meningkatkan semula produktivit

✎ Zinc
Bagi kaum lelaki, zinc merupakan zat yg sgt penting bg proses pembentukan hormon testosterone, mambantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosterone yg bersesuaian, serta memberikan tenaga utk sperma agar lebih aktif menuju ovum. Selain itu, zinc berperanan dlm proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose Nucleid Acid). Secara keseluruhannya, zinc membantu mengekalkan keinginan seksual yg tinggi dan menghasilkan sperma yg sihat. Kekurangan zinc bg lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yg abnormal dan penyakit prostat. 

Zinc juga digunakan utk kesuburan bagi wanita krn zinc akan melindungi sperma dan melawan bakteria dlm vagina. 

✎  Vitamin-E dan Selenium
Membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita yg juga terkenal sbg "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti-penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah darah beku, membantu sel2 baru (termasuk DNA & RNA) dll, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat utk meningkatkan kelakian & menyuburkan organ reproduktif lelaki & wanita. Sebanyak 50% selenium di dalam badan lelaki berada di dlm testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, supplemen Selenium yg cukup sangat membantu hubungan seksual lelaki. 


Saya merupakan pengedar Shaklee di Bandar Sri Damansara. Untuk belian secara online, klik DISINI.

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

Untuk mendapatkan produk Shaklee, hubungi saya di talian berikut :

Your Trusted Healthy & Beauty Consultant

Shaklee ID : 1003214 
E-mail : vitaworldshop@gmail.com 
FB Page : Vita World Shop 
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 012-2570456
Instagram : @vitaworldshop1

Monday, 7 October 2013

Herbal Blend Multi-Purpose Cream Shaklee

4oz, wangi, lembut dan menyegarkan. puas hati sgt. :) 
Krim serbaguna yg mmg sgt wangi, dan lembut. Saya guna herbal blend utk masalah kulit kering dan gatal2 terutamanya bahagian lengan dan kaki. Bintik2 gatal pon hilang lepas guna herbal blend ni.. awesome.. skrg herbal blend ni mmg wajib ada dlm handbag.. :) 

Untuk baby yg ad ruam2 kt celah2 paha, bahagian lipatan kt lengan, paha dll, eslok guna herbal blend ni utk kurangkan ruam dan bg kelegaan pd baby. 

Krim yg dingin dan tidak berminyak ini diperbuat dpd bahan semulajadi seperti horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan rosemary. 100%, bebas steroid, tanpa paraben dan sangat sesuai untuk kulit sensitif. 

Kegunaan Herbal Blend ini ialah : 
  • Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah 
  • Menyelesaikan masalah kulit gatal 
  • Menghilangkan parut termasuk campak dan chicken pox 
  • Menghilangkan ruam pada bayi 
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam 
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian 
  • Mengurangkan kulit kering 
Saya merupakan pengedar Shaklee di Bandar Sri Damansara. Untuk belian secara online, klik DISINI.

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

Untuk mendapatkan produk Shaklee, hubungi saya di talian berikut :

Your Trusted Healthy & Beauty Consultant

Shaklee ID : 1003214 
E-mail : vitaworldshop@gmail.com 
FB Page : Vita World Shop 
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 012-2570456
Instagram : @vitaworldshop1

Rawat Loya dan Mual Ketika Mengandung Dengan Peppermint Ginger Plus

shaklee peppermint ginger plus

  • Memberi kesan lega pada perut
  • Menolong dalam proses penghadaman
  • Melegakan sakit perut
  • Siapa yang Memerlukan Peppermint Ginger Plus
  • Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin
  • Mereka yang sering mengalami kembung perut
  • Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.
Manfaat Peppermint Ginger Plus 

1) Pudina (Peppermint)
  • Melegakan otot perut, Ia mempunyai kesan penenang
  • Membantu dalam penghadaman.
  • Membantu mengurangkan mabuk laut/darat.
  • Membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
  • Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul kesan dari rawatan kemoterapi.
  • Pudina meransang pengeluaran peluh, oleh itu menyekat demam apabila seseorang itu mengalami selsema
  • Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan meningkatkan fokus.
2) Halia
  • Halia meransang rembesan enim salvia untuk pencernaan makanan.
  • Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakid haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).
  • Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan.
3) Pokok adas (fennal)
  • Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. 
  • Juga, Ia dapat membantu dalam masalah elergi dalam saluran usus.
4) Cekur Manis (anise)
  • Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. 
  • Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa
  • Melegakan haba dimusim panas dan lembab
  • Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut
Saya merupakan pengedar Shaklee di Bandar Sri Damansara. Untuk belian secara online, klik DISINI.

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

Untuk mendapatkan produk Shaklee, hubungi saya di talian berikut :

Your Trusted Healthy & Beauty Consultant

Shaklee ID : 1003214 
E-mail : vitaworldshop@gmail.com 
FB Page : Vita World Shop 
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 012-2570456
Instagram : @vitaworldshop1

Performance Drink Shaklee


Performance drink Shaklee berperanan dalam menyediakan karbohidrat bagi tubuh dan yang amat penting sekali ia berfungsi mengekalkan imbangan cecair tunuh dan elektrolit bagi mengelakkan penyahidratan.

Perbezaan Shaklee
Performance drink Shaklee pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme).
Performance drink merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat.
Melalui perkasaan produk Performance drink dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.
Performance drink juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat.
Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance drink sebagai pilihan utama mereka.
Kerana, minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.
Ujian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh.
Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance drink mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Manfaat Utama
  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan – Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

  • Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal – Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetapkan kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian

  • Mencegah Penyahhidratan – mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda

  • Mengekalkan Paras Gula – Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot

Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

Enak diminum begitu sahaja dan dicampur bersama minuman lain.

Ia sangat sesuai diambil oleh para atlet, mereka yang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam, Athletes, fasting therapy, pre and post surgery, late night sleep, keletihan, penyahhidratan otot dan kulit, vagina yang kering, cirit-birit, tiada selera makan, rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya.


Rekomendasi

Sarapan : campurkan satu sudu besar untuk setiap Performance Drink, Energizing Soy Protein dan Meal Shakes
Latihan Fizikal : Campurkan 2 sudu besar dalam 500ml air dan minuman satu jam sebelum memulakan latihan fizikal dan setiap 30 minit sewaktu latihan fizikal. Minum 1 jam kemudian selepas latihan fizikal untuk penyahhidratan dan mengembalikan tenaga.
Nota: Elakkan dari terdedah (simpan dalam peti sejuk selepas buka)
Saya merupakan pengedar Shaklee di Bandar Sri Damansara. Untuk belian secara online, klik DISINI.

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

Untuk mendapatkan produk Shaklee, hubungi saya di talian berikut :

Your Trusted Healthy & Beauty Consultant

Shaklee ID : 1003214 
E-mail : vitaworldshop@gmail.com 
FB Page : Vita World Shop 
Call/SMS/Whatsapp/Telegram : 012-2570456
Instagram : @vitaworldshop1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...