Thursday, 5 January 2017

Punca Kanser Dan Penuaan Terjadi

Perasan tak kat hujung tali kasut die tutup kuat2 dgn plastik keras tu? Selain utk mudahkan kita masukkan tali kasut dlm lubang2 kasut tu, benda tu juga utk protect tali kasut tu dr terurai benang2nya dan rosak. Susah kan kalau benda tu dah pecah2, benang berselirat.

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Monday, 2 January 2017

Cara Beli Vivix dan Carotomax Dengan Murah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Rasanya belum terlambat lagi untuk Cik Am ucapkan selamat tahun baru kepada semua readers blog Cik Am.

Promo Januari

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Tips Susu Badan Banyak Dan Pekat

Setiap ibu yang menyusukan mesti nak susu badan banyak dan pekat. Tambah2 pula bagi ibu yang bekerjaya, masa cuti bersalin ni lah nak kena kumpul ebm banyak2. Risau jugak kalau stock tak cukup nak tinggal kat pengasuh. 


Monday, 19 December 2016

Pengalaman Jual Set Kurus Yang Pertama

Ni set pertama yg cik am jual masa mula2 join shaklee. First month tu abis cik am ngadu ngan upline 4 keturunan terus 😂😂  mana xde org beli pon ni. 

pengedar shaklee bandar sri damansara

Siapa Dr. Forrest C.Shaklee Sebenarnya?

Ari2 dok up produk shaklee, arini up 1 pasal pengasas shaklee sapa die nih. 

Of course lah orgnya sgtlah hebat, sehebat produk yg diciptanya sendiri. Kalau tak manakan mampu survive hidup 2 kali dari penyakit yg tiada ubatnya bak kata doktor yg merawatnya. Dgn izin Allah juga. 

Cara Untuk Sentiasa Bermotivasi Dalam Perniagaan

Setiap dari kita yang meniaga mesti akan ada tulang belakang atau pendek katanya insan terdekat yang sentiasa beri sokongan kat kita saat kita susah atau pon senang. Tak kiralah suami ke, anak ke, ibubapa ke, jiran tetangga ke masing-masing ada kisah tersendiri. Kalau takde sekalipun mesti ada push factor atau big why kenapa kita nak buat bisnes ni sampai berjaya. Kalau down, ingat balik push factor tu, insyaAllah tak lama nak layan down tu. 

Friday, 16 December 2016

Tips Mengurangkan Sakit Senggugut

Sesungguhnya perempuan yg xde senggugut adalah pompuan yg sgt bertuah.. 😅😅 senggugut sakit weh.. seminggu sblm period dah mcm2 rasa. Kebas badan, sakit pinggang, mood swing, emosi kelaut, jerawat naik, pening kepala, lapar manjang, malas nk buat pape, nangis tanpa sebab dan yg seangkatan dgnnya. Tu sblm period tau, dah period masuk citer lain plak. Berguling tak kena, baring tak kena, duduk tak kena segala benda mmg tak kena. Haiishhh.. sbb tu lah cik am kata sapa yg xde senggugut bersyukurlah. Selain dpd berpotensi tinggi utk dpt baby. 

5 Jenis Detox Dan Kebaikannya

Sebenarnya badan kita memang mengumpul toksin secara semulajadi melalui makanan, persekitaran yg tak sihat, gaya hidup yg xsihat, stress, pengambilan ubat2 atau antibiotik. Sebab tu bila makin lama umur makin meningkat kita susah utk turunkan berat badan, cepat stress, tak bertenaga, kulit kusam dan tak bermaya. Tu antara tanda yg badan kita banyak toksin. 

Monday, 12 December 2016

Resepi Memikat Hati Suami Versi Cik Am

Setiap orang mesti ada hobi masing2 kan. Walaupun kita semua bekerja, tidak kiralah sama ada bekerja makan gaji atau buat bisnes sendiri, pastinya akan ada hobi. 

Macam Cik Am walaupun sibuk bershklee, tapi tetap ada hobi suka masak sebenarnya. Walaupun skill memasak baru belajar lepas kawen tahun lepas, boleh la masak mana2 yg berkenan dihati. Mostly ikut selera suami ngan abg armee lah. Ikut selera mummy kan mummy je la yg mkn banyak.. hahaha so far boleh je la masak makanan melayu, western, baking cake, buat kuih... dari masak nasik jd bubur zaman blajar dulu, lama2 practice boleh la boleh laa.. 

Saturday, 10 December 2016

Keistimewaan Pencuci Muka Nutriwhite Yang Sangat Awesome

Baru je pakai pencuci muka ni bulan lepas.. dok tengok bnyak sgt aih testi yg best pasal pencuci muka nutriwhite ni aisehhh.. tak tahan godaan.. 😅😅 best yakmat pencuci nih. Dikala bnyk bebenar local product yg jd isu skrg nih, rasa seram sejuk plak nk guna. So sudahnya cik am pilih the safe way guna nutriwhite shaklee. 

Tips Memilih Produk Yang Bebas Paraben

Sblm kenal shaklee ni manalah cik am tahu dan amik tahu apa benda alah paraben2 nih. Dulu lepas spm rajin jgk beli2 mekap.. alah time tu mana ada duit so beli ajelah yg murah2 asal cantik2 kalernya... pas je kenal shaklee banyak produk shaklee yg "PARABEN FREE". Rupanya paraben ni blh sebabkan kanser.

pengedar shaklee bandar sri damansara

Cara Pilih Supplement Yang Selamat

Landmark study shaklee yg pertama kajian yg dibuat oleh 3 golongan iaitu org yg ambil supplement brand lain, org yg tak ambil apa2 supplement dan mereka yg ambil supplement shaklee lebih dr 20 tahun. Hasilnya org yg ambil supplement brand lain lebih berisiko tinggi utk dapat penyakit kronik berbanding mereka yg tak ambil apa2 supplement. Sangat mengejutkan. 

Friday, 9 December 2016

Shakleekan Diri dan Keluarga

Shakleekan diri sendiri dan keluarga baru boleh shakleekan org lain. Selain dr supplement, shaklee ada baanyak lagi produk lain. Home care, beauty care.. kalau vitamin tu mmg dr anak dara lg la makan. Lepas bersalin murah rezeki maira susu melimpah ruah. 


8 Jenis Makanan Untuk Tingkatkan Kesuburan

Selain usaha melakukan rawatan perubatan membantu wanita yang sukar hamil, jenis makanan yang dimakan juga sebenarnya membantu meningkatkan kesuburan sehingga boleh mempengaruhi potensi untuk mengandung.

Jadi, kepada yang wanita yang masih belum berjaya mengandung selepas beberapa bulan atau tahun berkahwin apa kata amalkan makanan ini. Mana tahu lepas ini rezeki anda berjaya mengandung.

Tuesday, 6 December 2016

3 Sebab Kenapa Perlu Cuba Vivix Shaklee

Sebelum ni cik am pernah dapat beberapa komen daripada customer mengenai harga vivix. Ada yang kata harga vivix ni boleh buat beli cincin belah rotan la, boleh buat bayar ansuran kereta la, boleh buat bayar road tax kereta la, boleh buat bayar sewa rumah la dan macam2 lagi lah. Cik am dengar pon kelakar jugak. Dulu pon cik am pernah juga terpikir macam tu. hahaha. 

Ingat kan tak merasa dah Vivix tapi tak tahanlah orang asik update pasal bestnya Vivix. Walaupun takde penyakit apa2, tapi excited plak tengok pipi2 pinkish gara2 Vivix. Biasalah kita orang perempuan ni kan sape tak suka cantik. Orang sanggup buat ape je untuk cantik. Tapi yang hebatnya bila keinginan nak cantik dengan vivix ni yang dapat bukan setakat cantik pipi pinkish, tapi total wellness dari hujung rambut sampai hujung kaki yang akan kita dapat dengan vivix. Kiranya harga setanding kualiti la kan. Nak murah nak terbaik mana nak dapat kan. Kalau buat sendiri pon belum tentu jadi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...