Friday, 26 May 2017

Produk Pudarkan Jeragat Dengan Berkesan Dalam Masa 2 minggu Sahaja

Jeragat biasanya menghantui golongan wanita terutamanya yang telah melahirkan anak. Salah satu puncanya adalah seab faktor hormon. Tapi itu tak bermaksud golongan lelaki, dan golongan wanita yang belum melahirkan anak tiada masalah jeragat. Ini kerana ada banyak faktor yang boleh menyebabkan berlakunya jeragat. 


pengedar shaklee bandar sri damansara

Tuesday, 16 May 2017

65 Perkara Tentang Anxiety Disorder Dan Cara Merawatnya Dengan Berkesan

Anxiety disorder adalah sejenis penyakit berkaitan emosi yang mana timbulnya perasaan cemas , bimbang dan ketakutan yang melampau dan melebihi daripada perasaan bimbang orang yang normal atau tidak ada penyakit ini.

Penyakit ini berpunca daripada trauma terhadap sesuatu kejadian yang buruk,  tekanan dan keturunan yang mana mungkin ada di antara keluarga yang pernah menghidapi penyakit yang sama tetapi mereka tidak tahu. 

pengedar shaklee bandar sri damansara

Friday, 12 May 2017

Tanda-Tanda Bartholin Cyst Dan Cara Merawat Serta Mencegahnya

Baru2 ni Cik Am dapat satu customer yang nak beli Garlic Complex dan juga Gla Complex untuk masalah bartholin cyst yang dihadapinya. Tahun lepas beliau dah pun buat pembedahan, tapi bartholin cyst masih terjadi lagi. 



Jadi harini Cik Am nak kongsikan sedikit info mengenai tanda2, punca2, tips dan juga rawatan yang dilakukan untuk pesakit bartholin cyst.

Wednesday, 10 May 2017

Ketumbuhan Di Payudara Hilang Dalam Tempoh 3 Minggu

Wanita dinasihatkan untuk memeriksa payudara sendiri sesudah sahaja habis kitaran haid pada setiap bulan. Dengan cara ini, sebarang kejanggalan pada payudara dapat dikenalpasti. Tidak semua benjolan di payudara itu adalah kanser. Ada banyak sebab atau punca benjolan atau ketumbuhan di payudara. 


pengedar shaklee bandar sri damansara

Cara Turunkan Power Rabun Dalam Masa 5 Minggu Sahaja

Rabun terbahagi kepada 2 jenis iaitu rabun dekat dan rabun jauh. Rabun jauh dimana seseorang tidak boleh melihat sesuatu benda dengan jelas pada jarak yang jauh, begitu juga dengan rabun dekat, mereka tidak dapat melihat sesuatu perkara pada jarak yang dekat dengan jelas. 

Ada beberapa cara untuk merawat masalah rabun seperti 
  1. Memakai cermin mata
  2. Menggunakan contact lens
  3. Pembedahan lasik

Tuesday, 9 May 2017

Punca Katarak Dan Cara Mengatasinya Sehingga Pembedahan Membuang Katarak Dibatalkan

Katarak adalah satu keadaan dimana kanta mata yang jernih (penglihatan terang) akan manjadi kabur. 

Punca katarak ini terjadi disebabkan oleh proses :

  • Penuaan
  • Kecederaan pada mata
  • Penyakit tertentu
  • Diabetes
  • Pengambilan sesetengah jenis ubat.
Perbezaan Antara Mata Normal dan Katarak Mata

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Wednesday, 3 May 2017

Cara Pilih Kolagen Terbaik Yang Berkesan Dalam Masa Yang Singkat

Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Secara semulajadi, terdapat lebih kurang 30% kolagen di dalam tubuh badan kita dan ia terdapat dalam kulit, tulang dan juga gigi. Apabila umur kita semakin meningkat, kandungan kolagen di dalam badan kita akan semakin berkurangan. Pengurangan inilah yang menyebabkan kulit menjadi berkedut, kusam, lutut berbunyi dan sebagainya. 

pengedar shaklee bandar sri damansara

Saturday, 22 April 2017

6 Tips Memilih Produk Kecantikan Supaya Tidak Menjadi Mimpi Ngeri

Setiap manusia ada perasaan untuk tampil sentiasa cantik, nampak cantik dan rasa cantik sentiasa. Tapi dengan lambakan produk kecantikan di pasaran sekarang yang tumbuh bak cendawan selepas hujan, bagaimana cara untuk kita memilih produk kecantikan yang betul supaya tidak menjadi mimpi ngeri di kemudian hari? 


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Wednesday, 19 April 2017

Tips Bersahur Supaya Sentiasa Cergas Tanpa Rasa Lapar Dan Dahaga

Sahur itu adalah sunnah. Sekalipun ia tidak diwajibkan, namun amat-amat digalakkan. Bahkan ia dijadikan pembeza antara sahur muslim dan sahur Yahudi. Sabda Nabi s.a.w:
“Pembeza antara puasa kita dan puasa Ahli Kitab adalah makan sahur”. (Riwayat Muslim).

Tuesday, 18 April 2017

Cara Menyemak Produk Kelulusan KKM Ori Atau Palsu

Macam mana cara kita nak tahu sesuatu produk tu ada kelulusan KKM atau takde sebelum kita buat belian produk tersebut?

Seperti yang kita sedia maklum, apa sahaja produk makanan, kosmetik, supplement dan sebagainya haruslah mempunyai kelulusan KKM untuk menjamin keselamatan penggunaan produk tersebut.

Monday, 17 April 2017

Produk Shaklee Halal Ke? Sijil Halal 2017

Produk Shaklee ni asal dari mana? Kat mana kilang produk Shaklee? Halal ke produk Shaklee ni? Takde pon logo HALAL kat botol vitamin ni?

Haaa camtulah kebiasaannya soalan2 yang selalu sangat Cik Am dapat dari bakal prospek sebelum beli apa2 produk. Sebagai orang Islam sendiri takkanlah Cik Am nak jual produk yang tak halal pulak ye. Sahkan nak jual, nak makan pon of courselah tak boleh kan. 

Friday, 3 March 2017

Cara Untuk Suri Rumah Tambah Pendapatan

Assalamualaikum dan selamat hari Jumaat.

Lepas seminggu berkampung kat rumah Cik Am, arini family Cik Am mak, abang dan adik bongsu dah balik kampung. Datang KL sebab hantarkan kakak yang dapat mengajar kat sekolah menengah di KL selepas beberapa tahun habis belajar dan menunggu tawaran kerja. Alhamdulillah dah dapat. Settle.

Cik Am pula alhamdulillah rezeki jugak dapat jadi fulltime housewife jaga anak2, suami dan rumahtangga dengan kudrat dan tenaga sendiri. Tahun ni masuk tahun kedua Cik Am. 


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Friday, 3 February 2017

Rahsia Kanser Hodgkins Lymphoma Tahap 4 Sembuh

Salam hari Jumaat kepada semua pembaca blog Cik Am. Semoga hari ini lebih baik dari semalam dan semoga kita diberikan tahap kesihatan yang lebih baik dari sebelumnya. insyaAllah.

Cik Am nak berkongsi mengenai kisah kawan Cik Am yang anaknya menghidapi kanser hodgkin lymphona tahap 4. Bagaimana perjalanan kisah seorang cancer survival menghadapi fasa2 yang menakutkan dalam hidupnya, dan dengan izin Allah sembuh dari kanser tahap 4.

pengedar shaklee bandar sri damansara

Thursday, 2 February 2017

Promosi Produk Shaklee Februari 2017

Sedar tak sedar dah pon masuk bulan Februari. Kejap je masa berlalu sekarang ni kan. Semoga bulan ni akan jadi lebi hebat lebih gempak lagi dari bulan2 sebelum ni. InsyaAllah.

Okay macam biasalah kan kalau bulan baru mestilah ada promosi produk yang baru dari shaklee jugak. Seriously promosi bulan ni best sangat2 tau.


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Friday, 27 January 2017

Rahsia Cergas Bertenaga Dalam Pantang

[PENGALAMAN TERINDAH BERPANTANG BERSAMA VIVIX SHAKLEE]

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nor Shahizan Rahimi Bt. Mohd Saad lebih senang dengan panggilan Yan. Sedikit perkongsian yang bakal di terjemahkan dalam sebuah penulisan ini bukanlah satu omongan kosong tapi satu perkongsian yang memberi manfaat extra pada diri saya. Syukur Alhamdulillah saya diberi kesihatan yang baik. Sejak lahir saya jarang sakit. Mungkin itu salah satu sebab mengapa saya kurang kesedaran untuk mengambil sebarang vitamin secara rutin. Suka-suka ambil. Terlupa, maka jadilah vitamin itu bagai tukun tiruan. Lebih menyedihkan apabila “tukun tiruan” luput tarikh begitu sahaja.


pengedar shaklee bandar sri damansara
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...