Saturday, 22 April 2017

6 Tips Memilih Produk Kecantikan Supaya Tidak Menjadi Mimpi Ngeri

Setiap manusia ada perasaan untuk tampil sentiasa cantik, nampak cantik dan rasa cantik sentiasa. Tapi dengan lambakan produk kecantikan di pasaran sekarang yang tumbuh bak cendawan selepas hujan, bagaimana cara untuk kita memilih produk kecantikan yang betul supaya tidak menjadi mimpi ngeri di kemudian hari? 


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Wednesday, 19 April 2017

Tips Bersahur Supaya Sentiasa Cergas Tanpa Rasa Lapar Dan Dahaga

Sahur itu adalah sunnah. Sekalipun ia tidak diwajibkan, namun amat-amat digalakkan. Bahkan ia dijadikan pembeza antara sahur muslim dan sahur Yahudi. Sabda Nabi s.a.w:
“Pembeza antara puasa kita dan puasa Ahli Kitab adalah makan sahur”. (Riwayat Muslim).

Tuesday, 18 April 2017

Cara Menyemak Produk Kelulusan KKM Ori Atau Palsu

Macam mana cara kita nak tahu sesuatu produk tu ada kelulusan KKM atau takde sebelum kita buat belian produk tersebut?

Seperti yang kita sedia maklum, apa sahaja produk makanan, kosmetik, supplement dan sebagainya haruslah mempunyai kelulusan KKM untuk menjamin keselamatan penggunaan produk tersebut.

Monday, 17 April 2017

Produk Shaklee Halal Ke? Sijil Halal 2017

Produk Shaklee ni asal dari mana? Kat mana kilang produk Shaklee? Halal ke produk Shaklee ni? Takde pon logo HALAL kat botol vitamin ni?

Haaa camtulah kebiasaannya soalan2 yang selalu sangat Cik Am dapat dari bakal prospek sebelum beli apa2 produk. Sebagai orang Islam sendiri takkanlah Cik Am nak jual produk yang tak halal pulak ye. Sahkan nak jual, nak makan pon of courselah tak boleh kan. 

Friday, 3 March 2017

Cara Untuk Suri Rumah Tambah Pendapatan

Assalamualaikum dan selamat hari Jumaat.

Lepas seminggu berkampung kat rumah Cik Am, arini family Cik Am mak, abang dan adik bongsu dah balik kampung. Datang KL sebab hantarkan kakak yang dapat mengajar kat sekolah menengah di KL selepas beberapa tahun habis belajar dan menunggu tawaran kerja. Alhamdulillah dah dapat. Settle.

Cik Am pula alhamdulillah rezeki jugak dapat jadi fulltime housewife jaga anak2, suami dan rumahtangga dengan kudrat dan tenaga sendiri. Tahun ni masuk tahun kedua Cik Am. 


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Friday, 3 February 2017

Rahsia Kanser Hodgkins Lymphoma Tahap 4 Sembuh

Salam hari Jumaat kepada semua pembaca blog Cik Am. Semoga hari ini lebih baik dari semalam dan semoga kita diberikan tahap kesihatan yang lebih baik dari sebelumnya. insyaAllah.

Cik Am nak berkongsi mengenai kisah kawan Cik Am yang anaknya menghidapi kanser hodgkin lymphona tahap 4. Bagaimana perjalanan kisah seorang cancer survival menghadapi fasa2 yang menakutkan dalam hidupnya, dan dengan izin Allah sembuh dari kanser tahap 4.

pengedar shaklee bandar sri damansara

Thursday, 2 February 2017

Promosi Produk Shaklee Februari 2017

Sedar tak sedar dah pon masuk bulan Februari. Kejap je masa berlalu sekarang ni kan. Semoga bulan ni akan jadi lebi hebat lebih gempak lagi dari bulan2 sebelum ni. InsyaAllah.

Okay macam biasalah kan kalau bulan baru mestilah ada promosi produk yang baru dari shaklee jugak. Seriously promosi bulan ni best sangat2 tau.


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Friday, 27 January 2017

Rahsia Cergas Bertenaga Dalam Pantang

[PENGALAMAN TERINDAH BERPANTANG BERSAMA VIVIX SHAKLEE]

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nor Shahizan Rahimi Bt. Mohd Saad lebih senang dengan panggilan Yan. Sedikit perkongsian yang bakal di terjemahkan dalam sebuah penulisan ini bukanlah satu omongan kosong tapi satu perkongsian yang memberi manfaat extra pada diri saya. Syukur Alhamdulillah saya diberi kesihatan yang baik. Sejak lahir saya jarang sakit. Mungkin itu salah satu sebab mengapa saya kurang kesedaran untuk mengambil sebarang vitamin secara rutin. Suka-suka ambil. Terlupa, maka jadilah vitamin itu bagai tukun tiruan. Lebih menyedihkan apabila “tukun tiruan” luput tarikh begitu sahaja.


pengedar shaklee bandar sri damansara

Thursday, 26 January 2017

Rahsia Luka Czer Sembuh Dengan Cepat

[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]

Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan. 


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Tuesday, 24 January 2017

Rahsia Ibu Bebaskan Anak Dari Asma Silent Chest

[ANAK BEBAS ASMA SELEPAS 2 BULAN AMALKAN VIVIX]


Hai Assalamualaikum W.B.T.. Nama saya Azlinda. Saya ingin berkongsi kisah anak saya, Muhammad Haqeem Al-Raziq yang diserang asma 'silent chest'. 


Pengedar shaklee bandar sri damansara

Friday, 20 January 2017

6 Punca Jeragat Dan Cara Untuk Merawatnya

Selain daripada kita fokus untuk menghilangkan masalah jeragat, kita kena tahu apakah punca2 yang menyebabkan jeragat. Apabila kita tahu punca terjadinya jeragat, bukan sahaja kita akan dapat merawat jeragat yang ada, malah kita akan dapat mengelakkan jeragat baru daripada tumbuh.

pengedar shaklee bandar sri damansara

Punca jeragat ada banyak. Tapi harini Cik Am nak kongsikan 6 punca jeragat dan macam mana caranya untuk kita merawat dan menghilangkan jeragat hodoh tersebut. 

Punca-punca jeragat
==============

1. Cahaya matahari. 
Cahaya matahari yang panas boleh menyebabkan kerosakan sel kulit. Selain daripada menyebabkan pigmentasi, cahaya matahari yang terlalu panas juga boleh menyebabkan kanser kulit. Pemakaian krim siang dengan SPF sangat membantu untuk menghalang daripada sinaran UV. Klik DISINI untuk melihata produk skincare Nutrwhite. 

2. Kehamilan.
Sepanjang tempoh kehamilan biasanya ibu2 akan mengalami banyak masalah kulit seperti kulit kering, kulit gelap, stretch mark, jeragat dan sebagainya. Ada sesetengah ibu yang selepas proses melahirkan masalah kulit ni akan hilang, tapi ada juga yang tak hilang. Salah satu cara terbaik semsa kehamilan adalah dengan mengamalkan set kehamilan shaklee. Klik DISINI untuk membaca dengan lebih lanjut mengenai set kehamilan. 

3. Rawatan hormon untuk perancang. 
Pil perancang agak biasa bagi golongan yang sudah berkahwin.  Rawatan hormon seperti pil perancang, suntikan, implan dan sebagainya akan menyebabkan hormon dalam badan tak stabil dan akan menyebabkan berlakunya jeragat. 

4. Ubat-ubatan.
Pengambilan ubat-ubatan secara kerap juga akan menyebaban jeragat kerana side effects daripada ubatan tersebut akan menghalang kulit daripada dirawat dan juga tidak mampu untuk menghasilakn sel kulit yang baru. 

5. Wangian.
Wangian tambahan yang terdapat didalam sabun, perfume, dan juga produk skincare juga menyumbang kepada pembentukan jeragat. Sebaiknya bertukarlah kepada produk2 yang lebih organik dan semulajadi. 

6. Produk yang salah.
Kadang2 kita terlalu asyik nakkan kulit yang cantik dalam masa yang singkat tanpa mengetahui bahan2 tersembunyi yang terkandung dalam produk tersebut. Produk penjagaan kulit yang mengandungi bahan kimia, merkuri, paraben akan menyebabkan kulit menjadi rosak malah menyebabkan kanser kulit jika kandungan bahan kimia terlalu tinggi. Biasakan untuk mmbaca label dan melihat ingredient produk terlebih dahulu sebelum membuat keputusan untuk membeli dan menggunakannya.

Punca2 tersebut akan menyebabkan sistem pertahanan kulit menjadi lemah yang akan menyebabkan sel2 kulit menjadi rosak dan mati. Apabila sel kulit mati, kulit menjadi gelap dan sukar untuk cerahkan semula. 

Bagaimana cara untuk cerahkan semula kulit yang gelap?

Caranya adalah dengan mengamalkan makanan yang tinggi dengan antioksidan seperti Vivix. 

Vivix merupakan supplement yang tinggi dengan antioksidan. Antioksidan ini akan membantu membaiki sel kulit yang rosak, menghasilkan sel2 kulit yang baru yang lebih sihat untuk menggantikan sel2 kulit yang telah mati. Jadi dengan bergantinya sel kulit yang baru dan sihat ini, kulit akan jadi lebih cerah secara semulajadi. 

pengedar shaklee bandar sri damansara



Untuk belian produk secara online, klik gambar dibawah.  

pengedar shaklee bandar sri damansara

Sekiranya anda sudah buat pembelian secara online, sila hubungi saya untuk dapatkan konsultansi mengenai jadual pengambilan vitamin dengan betul. Dengan setiap pembelian produk shaklee, anda akan mendapat consultation dan tips exclusive secara percuma. 

pengedar shaklee bandar sri damansara

Pengedar Shaklee Bandar Sri Damansara
FB Page : Vita World Shop  
HP : 0122570456
IG : nooramanie

Thursday, 5 January 2017

Punca Kanser Dan Penuaan Terjadi

Perasan tak kat hujung tali kasut die tutup kuat2 dgn plastik keras tu? Selain utk mudahkan kita masukkan tali kasut dlm lubang2 kasut tu, benda tu juga utk protect tali kasut tu dr terurai benang2nya dan rosak. Susah kan kalau benda tu dah pecah2, benang berselirat.

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Monday, 2 January 2017

Cara Beli Vivix dan Carotomax Dengan Murah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Rasanya belum terlambat lagi untuk Cik Am ucapkan selamat tahun baru kepada semua readers blog Cik Am.

Promo Januari

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Tips Susu Badan Banyak Dan Pekat

Setiap ibu yang menyusukan mesti nak susu badan banyak dan pekat. Tambah2 pula bagi ibu yang bekerjaya, masa cuti bersalin ni lah nak kena kumpul ebm banyak2. Risau jugak kalau stock tak cukup nak tinggal kat pengasuh. 


Monday, 19 December 2016

Pengalaman Jual Set Kurus Yang Pertama

Ni set pertama yg cik am jual masa mula2 join shaklee. First month tu abis cik am ngadu ngan upline 4 keturunan terus 😂😂  mana xde org beli pon ni. 

pengedar shaklee bandar sri damansara
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...