Saturday, 20 October 2018

Halalkah Produk Shaklee Untuk Orang Islam Guna?


Produk Shaklee adalah produk keluaran US. Halalkah untuk orang Islam menggunakan produk keluaran syarikat Shaklee? Ada ke sijil halal produk Shaklee? 

Cik Am dapat banyak soalan mengenai status halal produk shaklee memandangkan produk shaklee tidak dihasilkan di Malaysia. Jadi halal ke produk keluaran Shaklee? 

Monday, 15 October 2018

6 Makanan Tinggi Kandungan Vitamin C


Banyak makanan yang tinggi dengan kandungan vitamin c. Tapi arini Cik Am nak kongsikan 6 makanan yang tinggi dengan vitamin c. 

Vitamin c memainkan peranan penting dalam badan kita. Bukan hanya untuk kulit sahaja seperti : 

Sunday, 14 October 2018

Cara Atasi Mata Panda Dan Eye Bag Dengan Betul Dan Berkesan


Kawasan di sekitar mata senang nampak tanda-tanda penuaan seperti lingkaran gelap bawah mata atau mata panda, eye bag, garis-garis halus dan kedutan di sekitar dan hujung mata. Tambah-tambah pula semakin meningkat umur, kolagen semulajadi dalam badan kita pon semakin berkurang yang akan menyebabkan muka kita akan jadi kurang elastrik, cepat kendur dan berkedut. 

6 Kesan Kekurangan Vitamin C Dan Risikonya

6 Kesan Kekurangan Vitamin C Dan Risikonya

Vitamin C merupakan vitamin yang diperlukan oleh badan setiap hari. Ramai yang salah anggap yang vitamin c ni hanyalah untuk kecantikan kulit semata-mata. Sedangkan keperluannya adalah lebih daripada itu.

Friday, 3 August 2018

Cara Dapatkan Facial Cleanse And Firm Device Rm900 Dengan Percuma

Pernah tak anda tengok alat yang digunakan untuk mencuci muka? Kalau sebelum ni pernah guna alat untuk mencuci muka di Guardian atau Watson dengan harga kurang dari Rm5, bulan ni Shaklee nak bagi device facial cleanse and firm secara percuma je tau.

Saturday, 12 May 2018

Cara Kurangkan Kedutan Di Wajah Dengan Cepat Dan Berkesan

pengedar shaklee bandar sri damansara

Semakin bertambah usia, semakin bertambah kedutan di bawah mata dan dimuka. Bila banyak kedutan kat muka, memang akan terus nampak tua. Ada juga yang nampak tua dari usia kerana faktor seperti pencemaran, pemakanan, penggunaan skincare dan makeup yang tak sesuai, muka kusam dan sebagainya.

Jadi bagaimana nak mengurangkan dan menghilangkan kedutan dimuka dengan cepat dan berkesan?

Saturday, 5 May 2018

Sumber Makanan Yang Mengandungi Vitamin B


Vitamin B ada banyak jenis sebenarnya dan setiap jenis itu mempunyai fungsi dan manfaatnya yang tersendiri pada badan kita. 

Harini Cik Am nak kongsikan dulu manfaat dan kepentingan 3 jenis vitamin b iaitu B1, B6 dan juga B12 serta sumber makanan yang kita boleh peroleh dalam pemakanan harian. 

Friday, 4 May 2018

Kesan Akibat Kekurangan Vitamin B


Vitamin B ada pelbagai jenis sebenarnya seperti B1 (thiamin), B2 (riboflovin), B3 (niacin), B5 (asid panthothenic), B6 (pyridoxine), B7 (biotin), B12 (cobalamine) dan termasuklah Asid folic yang diambil oleh ibu hamil.

Saturday, 21 April 2018

Cara Atasi Susu Badan Menitik Sampai Basah Baju

pengedar shaklee bandar sri damansara

Susu badan menitik biasa sebenarnya bagi ibu yang menyusu badan. Susu badan menitik disebabkan oleh susu badan yang banyak dan tak dikosongkan sepenuhnya dengan menyusukan bayi atau mengepump. 

Bila susu badan menitik berlaku memang boleh buat bra dan juga baju basah terutamanya waktu tidur malam. Bangun-bangun je lencun baju dan cadar dengan bau yang kurang menyenangkan. hahaha

Wednesday, 18 April 2018

Perlukah Supplement Untuk Banyakkan Susu Badan?


Supplement atau vitamin untuk banyakkan susu badan ibu memang sangat banyak sekarang. Ada juga yang buat cookies milkbooster untuk nampakkan kelainan dan lebih enjoy dalam usaha untuk banyakkan susu badan.

Supplement salah satu cara untuk banyakkan susu badan ibu selain dari mengamalkan teknik power pumping, makan makanan untuk banyakkan susu badan, amalkan doa dan zikir untuk banyakkan susu badan, dan sebagainya. 

Ini kerana apabila badan kita cukup nutrisi yang diperlukan oleh badan, sel badan akan berfungsi dengan baik dan akan menggalakkan pengeluaran susu badan dengan lebih baik. 

Tuesday, 17 April 2018

Cara Banyakkan Susu Ibu Dengan Teknik Power Pumping


Banyak cara sebenarnya yang boleh dilakukan untuk tambah pengeluaran susu ibu termasuklah dengan teknik power pumping.

Jadi ibu-ibu yang mengalami masalah susu merudum tak perlu panik, boleh cuba mana-mana cara yang boleh membantu untuk meningkatkan kembali pengeluaran susu badan, dan berhenti daripada berfikir yang susu you tak cukup, baby tak cukup susu, you tak boleh menyusu baby lagi. Sentiasa berfikir positif dan jangan stress okay mommies.

Apa Itu Power Pumping?

Friday, 13 April 2018

Cara Atasi Kebas Kaki dan Tangan Dengan Berkesan

pengedar shaklee bandar sri damansara

Sekarang ramai sangat yang mencari produk untuk kurangkan masalah kebas kaki dan tangan. Tak kurang juga yang mencari tips dan cara untuk atasi masalah kebas kaki dan tangan dengan berkesan.

Sekiranya kebas kaki dan tangan kerap berlaku ia boleh mengganggu aktivit harian kita. 

Sekiranya kebas-kebas berlaku di tangan akan jadi susah untuk kita menyentuh atau mengambil sesuatu benda. 

Tuesday, 10 April 2018

14 Tanda-tanda Anda Mengalami Kencing Kotor


Kencing kotor dirujuk kepada mereka yang sakit semasa membuang air kecil, rasa tidak selesa pada bawah abdomen, dan juga kencing tidak lawas.

Kebanyakan mereka yang mengalami kencing kotor ni adalah disebabkan terkena jangkitan kuman E. coli yang terdapat di bahagian kulit dubur, di lubang dubur dan juga di vagina yang merebak ke saluran kencing hingga naik ke buah pinggang.

Monday, 9 April 2018

9 Tips Mengelakkan Kencing Kotor Di Kalangan Wanita


Kencing kotor atau lebih dikenali sebagai jangkitan kuman pada tempat buang air kecil wanita. 

Biasanya pesakit akan mengadu sakit ketika hendak buang air kecil atau sakit di bahagian bawah abdomen.

Ini kerana jangkitan kuman yang berlaku di tempat buang air kecil menyebabkan keradangan di bahagian tersebut.

Cik Am nak share tips untuk mengelakkan kencing kotor di kalangan wanita yang Cik Am jumpa di facebook Dr. Zubaidi. 

9 Tips Mengelakkan Kencing Kotor Di Kalangan Wanita
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...