Saturday, 3 December 2016

8 Tanda Kekurangan Vitamin D & Cara Mengatasinya

Satu2nya vitamin yang boleh didapati tanpa perlu makan ialah vitamin D. Sinaran matahari pada waktu pagi akan membantu penghasilan vitamin D dalam badan kita. Macam solar pula kan?

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Rahsia Kulit Cantik Berseri Tanpa Cela

Kulit yang sihat, cantik dan berseri tanpa cela menjadi idaman setiap orang tak kiralah lelaki ataupun wanita lebih2 lagi. Kecantikan biasanya dikaitkan dengan keyakinan. Ia akan buat kita rasa selesa dan yakin bila berhadapan dgn org ramai. 

Pengedar shaklee bandar sri damansara

Sunday, 27 November 2016

Tips Pilih Supplement Supaya Tidak Termakan Diri

Landmark study merupakan satu2nya bukti untuk menunjukkan keberkesanan dan keselamatan sesuatu produk tak kiralah produk yg melibatkan makanan tambahan, kosmetik, penjagaan rumah dll. Dengan lambakan supplement dan kosmetik dipasaran skrg boleh buat pembeli rabun mata nak pilih mana yg terbaik. Tak kurang ada juga yg terpengaruh dgn iklan produk yg boleh berikan result cepat seperti cantik dalam masa 7 hari, hilang 10kg dalam 2 minggu dan sebagainya. Bila stop pengambilan produk tersebut macam2 masalah timbul seperti jerawat naik tanpa henti, parut jerawat jadi hitam dan tak hilang2, berat naik mendadak dan sebagainya.

Tuesday, 22 November 2016

Cara Tingkatkan Sistem Imun Elak Penyakit Berjangkit

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Skrg ni mcm2 penyakit yg timbul. Zika reda kejap dtg pulak malaria. Beringat sblm terkena lah org katakan. Salah satu cara utk rlakkan penyakit2 yy bahaya ni adalah dgn tingkatkan sistem imun badan kita. Bila sistem imun badan kuat, sistem pertahanan badan kita akn jd kuat utk lawan benda2 asing yg jahat.

Saturday, 12 November 2016

Siapa Pengasas Shaklee? Kenali Dr. Forrest C. Shaklee

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Biasa selalu berkongsi kebaikan produk shaklee. Tapi harini cik am nak berkongsi pula mengenai pengasas shaklee iaitu Dr. Forrest C. Shaklee. Siapakaj beliau dan betapa hebatnya beliau. 

Friday, 11 November 2016

10 Tanda Penyakit Kencing Manis Peringkat Awal

Assalmualaikum dan selamat sejahtera.

Kencing manis merupakan salah satu daripada 10 penyakit pembunuh utama di Malaysia di samping strok / angin ahmar, tibi dan barah paru-paru. Statistik terbaru menunjukkan 17 peratus daripada penduduk di Malaysia menghidap Diabetes Mellitus atau kencing manis.



Thursday, 10 November 2016

Cara Merawat Jerawat Pasir Di Muka Dengan Berkesan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jerawat paling sinonim dengan muka kan. 

Alhamdulillah lah muka jenis muka cik am payah nak naik jerawat. Tu tanda dalaman sihat lah kan. heeee

Ni petua moden dari cik am untuk mereka yang berjerawat.

Wednesday, 9 November 2016

Cara Buang Toksin Dalam Badan Dengan Cepat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Korang tau ke pasal "program detox cara shaklee" nih? '

Haaa... meh sini nak bgtau. Ada org tak tau yg kita perlu detox kan tubuh kita. Kenapa? Sebab walaupun kita rasa sihat tetapi ada bahan yg bersembunyi dalam tubuh kita, iaitu TOKSIN dan toksin nih mcm2. bukan dri yg kita makan je. Tapi dari yg kita guna, kita sapu ke kulit, kita hidu, kita sentuh.

Skincare Nutriwhite Shaklee. Bagus Sangat Ke?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

2 3 hari lepas cik am ada nampak beberapa local product skincare yg bagi kesan buruk kpd penggunanya selepas stop pakai. Jerawat naik tak henti2, kulit jadi makin kusam dan parut jerawat hitam tak hilang. Jika nak dibandingkan dengan set skincare nutriwhite shaklee ni, bagus sangat ke nutriwhite ni? 

Monday, 7 November 2016

Soya Penyebab Kanser Payudara. Fakta Atau Auta?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Soya Penyebab Kanser Payudara? Fakta atau auta? Betul atau tidak? 

Soya dikaitkan dengan kanser, terutamanya kanser payudara, fibroid dan kanser wanita yang lain kerana soya mengandungi kepekatan isoflavones yang lebih tinggi berbanding makanan lain. Isoflavone ialah sejenis bahan semulajadi dalam tumbuhan yang menyerupai hormon estrogen. Dan juga dikenali sebagai phytoestrogen.


Saturday, 5 November 2016

Cara Rawat Rambut Gugur Dengan Berkesan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Masalah rambut gugur ni dr zaman blajar lg ada. masa pregnantkan maira, mmg konsisten minum esp. plain ke, ngan fresh milk ke, smoothie ke mmg usaha jgk minum. sebab esp ni mmg bagi tenaga time pregnant dan juga utk optimumkan kadar penyerapan vitamin2 lain. time pregnant takleh pikir diri sendiri, kena pikir baby dalam perut kena dapat cukup nutrient utk elakkan komplikasi apa2.. cik am pon dah pening dok pikir macam mana lah cara nak rawat rambut gugur dengan berkesan. dah syok2 minum tu, baru perasan rambut dah takde sepah2 kat lantai. kalau tak mmg jenuh nyapu rambut aje yg dapat. 

pengedar shaklee bandar sri damansara

Friday, 4 November 2016

Kesan Buruk Menggunakan Produk Mengandungi Paraben

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

Sempena hari Jumaat yang berkat, hujan turun penuh rahmat ni cik am nak berkongsi dengan pembaca semua perbezaan yang cik am dapat selepas join shaklee. Jika sebelum ni cik am tak pernah ambil tahu pon mengenai perkara2 disekeliling cik am yang sebenarnya boleh membawa mudarat pada diri cik am sendiri. 

Sblm kenal shaklee ni manalah cik am tahu dan amik tahu apa benda alah paraben2 nih. Dulu lepas spm rajin jgk beli2 mekap.. alah time tu mana ada duit so beli ajelah yg murah2 asal cantik2 kalernya... pas je kenal shaklee banyak produk shaklee yg "PARABEN FREE". Rupanya paraben ni blh sebabkan kanser. 

Thursday, 3 November 2016

20 Tanda Badan Banyak Toksin

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. 

20 TANDA BADAN ANDA BERTOKSIK TINGGI. 

Bila badan banyak toksin, memang kita akan rasa badan kita sesuatu sangat. rasa macam berat, lemau, lesu, cepat penat, selalu pening, dan sebagainya. Cara paling cepat badan kita bertoksin adalah melalui pemakana. Faham ajalah makanan sekarang macam2 sangat. Bukan setakat fesyen je hipster, makanan pon ikut hipster skali. Laksa berkalaer2 macam2 jenis warna ada. takutnya tengok apalagi nak makan. 

Mari kita tengok antara2 statement dibawah ni, anda tergolong dalam golongan yang mana dan berapa banyak yang anda ada. 

pengedar shaklee bandar sri damansara

Saturday, 22 October 2016

Cara Cuci Kerak Susu Dengan Berkesan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Baru2 ni raaaamai sangat yg order dish wash concentrate untuk cuci puting botol susu anak yg berkerak dan berdaki. Whaaaaat? Seriously? Merepek ke ape? Berkesan ke?

Bagaimana VIVIX Mengawal Kencing Manis-Part 3

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Bagaimana VIVIX mengawal Kencing Manis?

#3: Vivix mengurangkan risiko sel tubuh mati 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...